top of page

ZG Wine & Food i međunarodni festival pjenušavih vina Zagreb Bubbles

U zagrebačkom Wine baru Basement održana prezentacija projekata ZG Wine & Food i Zagreb Bubbles za predstavnike medija i partnere

U Galeriji Klovićevi dvori 3. lipnja 2017. po prvi puta održat će se veliki specijalizirani međunarodni festival pjenušavih vina Zagreb Bubbles. Između 100-tinjak izlagača gostima će se osim svih najboljih domaćih proizvođača predstaviti i najbolja inozemna pjenušava vina dostupna na hrvatskom tržištu, uključujući i 15-ak šampanjskih kuća. Kako u Hrvatskoj postoji već preko 140 registriranih proizvođača pjenušavih vina, a na policama je dostupno preko 500 domaćih i inozemnih etiketa, nesumnjivo je da se radi o jednom od najbrže rastućih segmeneta vinske industrije. Organizatori festivala Dražen Lazić i Dean Radinović naglasili su da je cilj Festivala prije svega uspostava što kvalitetnijih poslovnih kontakata između vinara i posjetitelja koji će im omogućiti prodaju i plasman vina na domaćem i inozemnom tržištu. Stoga će se strane organizatora pozvati i akreditirati najznačajniji regionalni kupci počevši od vlasnika restorana i barova, F&B managera hotelskih kuća, sommeliera, distributera, predstavnika trgovačkih lanaca i dr. U danima koji prethode samom festivalu održat će se i nekoliko vinskih radionica. Iznimno zanimljive bit će radionice s plešivičkim pjenušcima u kojima će sudjelovati ponajbolji vinari iz te, u Hrvatskoj vodeće regije u proizvodnji pjenušavih vina kao i masterclassi s uglednim inozemnim vinarijama kao što su Antinori i Tribaut Schloesser, moderirani od strane principala. Vinska večer s vinariom Antinori održat će se 1. lipnja u restoranu Apetit City.

Kako se ne bi sve zadržalo na pjenušavim vinima, dan prije festivala Zagreb Bubbles, u petak 2. lipnja na istom će se mjestu od 17-21 sat održati i uvodno događanje Fine Wine Tasting na kojem će gosti moći kušati selekciju vina u izboru organizatora od oko 150 vrhunskih domaćih i inozemnih etiketa dostupnih na hrvatskom tržištu, uključujući i neke arhivske berbe i raritete. Za tu večer neće se prodavati klasične ulaznice već će se iz partnerske tvrtke Entrio uvesti inovativni elektronski bezgotovinski sustav naplate Glownet kroz koji će gosti po kuponskom principu plaćati vina koja kušaju u mjeri od 0,05 l. Popis vina i točan princip organizacije bit će objavljeni uskoro.

Paralelno s festivalom Zagreb Bubbles na plaotu Gradec će se od 26. svibnja do 11. lipnja održavati i restoranski festival ZG Wine & Food na kojem će se gostima kroz ugostiteljsku ponudu predstaviti sedam vodećih gradskih restorana i ugostitelja prećenih od strane najboljih hrvatskih vinara. Svake večeri bit će organiziran i bogati glazbeni program uz brojne koncerte i nastupe DJ-a na festivalskoj pozornici s otvorenim pogledom na Grad i zagrebačku katedralu. Konačan raspored bit će objavljen sredinom svibnja.

Glavni partner festivala je tvrtka Nissan Hrvatska, pokrovitelji su PBZ, Croatia Airlines i G3 Spirits, službena voda festivala je prirodna izvorska voda Cetina, dok su glavni medijski partneri RTL televizija i Soundset – nacionalna radijska grupa. Festival podupire i Turistička zajednica grada Zagreba kao i Hrvatska gospodarska komora.


Najave

Sve najave

Teme

Uskoro

No tags yet.
Podjeli s prijateljima
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page