top of page

1. Salon pjenušavih vina u Zagrebu

Mjehurići su pravi način za početak veljače na 1. Salonu pjenušavih vina u Zagrebu

Nina Levičnik, Rado Stojanovič, Marija Vukelić, Jakob Štunf

1.Međunarodni salon pjenušavih vina održat će se u hotelu Dubrovnik 11.2.2017. u organizaciji Radostnih prireditvi, a tjedan dana nakon Zagreba na redu je i 4. Salon penečih vin u Ljubljani17.2 2017.

Četvrtu godinu za redom Radostne prireditve organiziraju salon pjenušavih vina u Ljubljani, a ove godine, za 20-tu obljetnicu uspješnog festivalskog djelovanja, po prvi put organiziraju posebno lijepu vinsku priredbu u Hrvatskoj. U Zagrebu će se tako 11. veljače, u hotelu Dubrovnik (Gajeva 1) okupiti 37 odabranih slovenskih i hrvatskih proizvođača pjenušaca uz nekoliko stranih imena. Salon se održava uz potporu Veleposlanstva Republike Slovenije u Zagrebu i SLO-CRO Poslovnog kluba te Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Rado Stojanovič, direktor tvrtke RadoStne prireditve ponosan je što je svoje višegodišnje uspješne vinske manifestacije doveo i u Zagreb u – najljepšem mogućem obliku – pjenušavom. 1. Salon pjenušavih vina potpomaže Veleposlanstvo Republike Slovenije u Zagrebu koje je predstavio Jakob Štunf, mag., gospodarski savjetnik u Veleposlanstvu. Zagrebački Salon osmislile su dr.sc. Nina Levičnik, sommelierka i degustatorica, dugogodišnja suradnica u Radostnim Prireditvama i Marija Vukelić, prof., koja je preuzela i zadaću PR-a 1. Salona pjenušavih vina Zagreb.

Salon počinje sa susretom "B2B" za poslovne posjetitelje i predstavnike medija (od 13:00 do 14:00), a za ostale posjetitelje ulaz je od 14:00 sati. Tijekom Salona održat će se dvije radionice:

Susret Hrvatske i Slovenije (prva tri pobjednička hrvatska i slovenska vina nakon ocjenjivanja koje će se održati 3.2. ove godine u Ljubljani, moderatori: Ivana Valić, enologinja i sommelierka; Jože Rozman, sommelier i publicist ).

Susret Champagne i Franciacorte (po dva pjenušava vina iz svake regije: moderatori Filip Savić, najbolji sommelier Hrvatske 2016 i Marija Vukelić WSET L2, prof. francuskog i talijanskog)

Predsjednici komisija za ocjenjivanje su slovenski enolog Dušan Brejc te enologinja i sommelierka Ivana Valić. Tijekom Salona, glazbom će dignuti atmosferu glazbeni sastav L’Abeille.

Nakon završetka priredbe, u 19:00 sati organizatori pozivaju sve posjetitelje na "After Party" na obližnjem “Neboderu” u organizaciji Zagreb 360 .

Posebni partneri Salona su Slovenske željeznice koje će omogućiti odlazak na ljubljanski Salon hrvatskim novinarima te TZZŽ koja će omogućiti slovenskim novinarima posjet Zelinskom vinogorju uz kušanje pjenušaca i priču o zelinskom terroiru.

Salon podržava svojim proizvodima Radenska 3 srca.

Za dodatnu promociju pjenušavih vina i kulturu pijenja pjenušavih vina od 10. do 18.02. u Hrvatskoj i Sloveniji organizira se “SPARKLING WEEK” tijekom kojeg će se u wine-barovima i wine friendly restoranima ponuditi da pjenušava vina izlagača s obje prestižne priredbe nude po popularnim cijenama.

PR

Foto: Julio Frangen


Najave

Sve najave

Teme

Uskoro

No tags yet.
Podjeli s prijateljima
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page