top of page

Pjenušci i jazz za kraj ljeta u Zagrebu


Prvi rujanski susret vinara i vinoljubaca je u petak, 15. rujna, 18:00 sati, kada je na terasi Pepera u Margaretskoj ulici u Zagrebu na rasporedu degustacija pjenušaca kontinentalne Hrvatske

Wine and Jazz Summer naziv je ciklusa urbanih mini-vinskih festivala čiju realizaciju zajednički potpisuju udruga Vinoljupci i Peper bar. Nakon uspješne prezentacije vinara Istre i Međimurja početkom srpnja, Wine and Jazz Summer dobiva svoj glamourozni nastavak. Naime, prvi rujanski susret vinara i vinoljubaca zakazan je za petak, 15.09. u 18:00 sati, kada je na terasi Pepera u Margaretskoj ulici u Zagrebu na rasporedu degustacija pjenušaca kontinentalne Hrvatske.

Prilika je to da kušate Three Stars, pjenušac plešivičke vinarije Jagunić, međimurski Sibon dry, moslavački pjenušac Glamour obitelji Miklaužić, kao i dva pjenušca iz linije Grof vinarije Zdjelarević. S obzirom da je manifestacija promotivnog tipa, posjetitelji će za čašu vrhunskog pjenušca trebati izdvojiti svega 20 kuna. Vjerujemo kako će kombinacija ugodnih cijena i urbane atmosfere privući iskusne ljubitelje vina, ali i brojne vinske znatiželjnike.

Što je to sekundarna fermentacija? Koja je razlika između šampanjca i pjenušca? Koliko mjehurića ima u jednoj čaši pjenušavog vina? – sve su to pitanja koja će vinoljupci moći postaviti vinarima-izlagačima u opuštenom i ugodnom druženju uz živu jazz svirku.

Na dosadašnjim druženjima okupljene vinoljupce, kao i brojne slučajne prolaznike, oduševila je svirka instrumentalnog jazz tria u sastavu Veselinović-Penava-Novoselić te krasan vokal Melite Lovričević u pratnji Benedikta Peraka (gitara) i Borka Rupene (bubnjevi). Za uspješno sljubljivanje jazza s vinom u projektu Wine and Jazz Summer zaslužan je Borna Šercar, priznati hrvatski perkusionist i dobitnik nekoliko Porina.

Iz udruge Vinoljupci ističu kako je jedan od glavnih ciljeva ovog projekta dekonstruirati imidž elitizma vezan uz vino i vinske manifestacije te omogućiti svim ljubiteljima vina uživanje u dobroj kapljici i ugodnoj atmosferi. „Cilj nam je kreirati događanja koja su dostupna i pristupačna svim sadašnjim i budućim ljubiteljima vina – jer suvremena vinska proizvodnja omogućuje svima dobra vina po dobroj cijeni. Na taj način kreiramo novo, mlado i educirano tržište vinskih potrošača koje pozitivno utječe na sve aspekte vinarstva – od gospodarstva, do imidža Hrvatske kao zemlje bogate vinske kulture.“ – pojasnila je voditeljica projekta Irena Lučić.

Udruga aktivno djeluje od 2014. godine na promicanju vinske kulture i turizma. Do sada je organizirala ukupno šest open-air vinskih festivala, a da takav koncept nailazi na izvrsne reakcije posjetitelja, pokazuje i činjenica da je festival „Winelovers' Street“, održan u Kurelčevoj ulici početkom lipnja, posjetilo više od 2000 vinoljubaca.


Najave

Sve najave

Teme

Uskoro

No tags yet.
Podjeli s prijateljima
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page