top of page

U Zagrebu se 1. srpnja održava prva internacionalne konferencije o graševini – Graševina bez granica


Tijekom nedavnog Simpozija o graševini, u Kutjevu se raspravljalo o brojnim i značajnim pitanjima s kojima se proizvođači graševine svakodnevno susreću

Aktivnosti vezane za afirmaciju graševine nastavljaju se i to prvom INTERNACIONALNOM KONFERENCIJOM O GRAŠEVINI Graševina bez granica, koja će se održati 1. srpnja u Zagrebu.

Nositelj projekta ove značajne Konferencije je udruženje vinarstva pri HGK - „Vina Croatia – Vina Mosaica“, partner je udruga Graševina Croatica, a projekt se održava i uz podršku i organizaciju tvrtke Vinart.

Promenadno kušanje vodećih hrvatskih i inozemnih proizvođača graševine koje će se održati u hotelu International, Miramarska 24, Zagreb namijenjen je svim ljubiteljima vina, a ulaz je besplatan, uz prijavu prilokom dolaska.

Cilj Festivala je potaknuti javnost na prepoznavanje vrijednosti naše najzastupljenije sorte graševine, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Ovom konferencijom cilj je pokazati i ljubiteljima vina, ali i stručnoj javnosti različitost stilova koje graševina kao sorta nudi. Graševina je prikladna i prepoznata kao svakodnevno vino idealnog omjera cijene i kvalitete, a potvrdila se i kao prestižno, iznimno vrijedno vino različitih stilova poput izbornih berbi prosušenih bobica ili pjenušaca.

Cilj konferencije je da posjetitelji steknu uvid u stilske i kvalitativne potencijale graševina Hrvatske i graševina okolnih zemalja.

Posjetitelji će moći od 11:00 do 18:00 sati kušati graševine i druga vina iz Hrvatske, Srbije, Mađarske, Slovenije i Austrije. U sklopu jednodnevne konferencije održat će se i radionice s vođenim kušanjem.

Izdvojeno:

Prve subote u srpnju Zagrepčani i mnogobrojni gosti Grada imat će priliku kušati odabrane etikete proizvođača graševine i ostalih vina iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

PR


Najave

Sve najave

Teme

Uskoro

No tags yet.
Podjeli s prijateljima
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page