top of page

ZAGREB TOURFILM FESTIVAL


Za istinske ljubitelje putovanja

Na ovogodišnje, šesto po redu izdanje međunarodnog festivala turističkih filmova ZAGREB TOURFILM FESTIVAL koji će se održati u Zagrebu, prostorima Kaptol Boutique Cinema od 13. do 15. rujna 2017. prijavljeno je 520 filmova iz 76 zemalja, od kojih je 170 ušlo u konkurenciju za jednu od nagrada

Organizatori ZAGREB TOURFILM FESTIVALA su Turistička zajednica Grada Zagreba i Balduči film, a održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva turizma RH, Hrvatske turističke zajednice i Grada Zagreba.

Zaljubljenicima u putovanja na raspolaganju su filmovi u pet kategorija - promotivni filmovi u trajanju do tri i do sedam minuta, promotivni filmovi do 60 miniuta, TV reportaže te filmovi na temu ekologije u trajanju do 60 minuta. „Ove godine prijavljeno je 520 filmova iz 76 zemalja, od kojih je 170 ušlo u konkurenciju za jednu od nagrada. Najbolje među njima odabrat će deseteročlani stručni žiri, koji čine relevantni domaći i europski stručnjaci. Predsjednik žirija je Gorjan Tozija, v.d. direktor Makedonske Agencije za film“, kazala je Spomeka Saraga, direktorica ZAGREB TOURFILM FESTIVALA.

Ponajbolji filmovi prikazivat će se u malom filmskom maratonu u Kaptol Boutique Cinema, Nova Ves 17, i to 14. rujna, od 14:00 do 21:00 sat, a ulaz je besplatan. Program festivala dostupan je na web ( http://zagreb-tourfilm.com/ ) i FB stranicama festivala.

Posebno su zanimljivi radovi iz zemalja poput Kraljevine Bahraina, UAE-Dubai, Turske, Portugala, Danske, Bangladeša, Australije i dr. Uz bogat filmski program za publiku je pripremljen i velik broj nagrada donatora i sponzora – Turkish Airlinesa, Vinarije Kalazić, vinarije Puhelek – Purek, Matee Nesek General Trading L.L.C. i OPG Nedjeljka Jurin – Otočni proizvod. Festivalskim gostima iz svijeta Turistička zajednica Grada Sveti Ivan Zelina predstavit će svoje turističke potencijale.

Već drugu godinu na Festivalu sudjeluju i fakulteti za turizam iz Slovenije - Fakulteta za turizem - Univerza v Mariboru i Turistica Univerza na Primorskem, čiji studenti odabiru najbolji turistički film prema njihovom mišljenju.

ZAGREB TOURFILM FESTIVAL punopravni je član CIFFTe - Međunarodnog udruženja turističkih filmskih festivala, čiji su članovi Tourfilm Karlovy Vary, Art&Tur Portugal, Cannes Corporate Media & TV Awards Francuska, "Das goldene Stadttor" Njemačka, "Toura d'Or" Njemačka, Film, Art & Tourism „FilmAT“ Poljska , US International Film & Video Festival u Los Angeles, New York Festivals USA, SILAFEST Srbija, International Tourism Film Festival Bulgaria, Tourfilm Riga Latvia, Istanbul Film Festival Turska, Deauvile Green Awards – Francuska, Baku International Tourism Film Festival – Azerbajdžan, Amorgos Tourism Film Festival – Grčka, Following the Equador- Maldivi.


Najave

Sve najave

Teme

Uskoro

No tags yet.
Podjeli s prijateljima
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page